Jag målar porträtt på det äkta traditionella viset: oljemålningar på linneduk efter sittningar med min modell. (Hästporträtt, hundporträtt och andra djurporträtt gör jag givetvis efter foto, liksom barnporträtt om det gäller yngre barn – man kan knappast begära att de ska vara stilla så länge.)

Klicka på mitt porträttgalleri, så ser du många exempel på porträtt som jag har målat. Hur vill du minnas dina närmaste? Hur vill du att andra ska minnas dig? I galleriet hittar du pigga barnmålningar, rosiga tonåringar, 50-årsjubilarer, porträtt av Frimurare och annat.

Jag kommer till dig med staffliet och färgtuberna, eftersom jag tycker att du ska porträtteras i din egen miljö och inte i en anonym ateljé. För det mesta handlar det om 3-5 sittningar à 1-2 timmar per gång, under gemytligt småprat eftersom jag är nyfiken på vad du är för en person. De gemensamma sittningarna kompletterar jag med arbete på egen hand hemma i min ateljé.

Handlar det om en hästmålning, hundmålning eller annan djurmålning kommer jag gärna själv och fotograferar ditt djur, om djuret finns i Västsverige. På det viset får jag chans att lära känna djurets personlighet lite, och vi hjälps åt att arrangera en situation där ditt djur visar sina bästa sidor för kameran. Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för hästar och hundar i full galopp, eller utsträckta i spänstig trav. Om du klickar på mitt galleri hittar du även exempel på klassiska uppställningsbilder och intima huvudbilder.

Mellan varven har jag ställt ut komålningar och andra landsbygdsmotiv i akvarell. Även som gåramålare arbetar jag gärna i akvarell. En gåramålning är en målning av din gård - ett minne för kommande generationer.

Om du söker en cool, nyskapande konstnär är jag kanske inte den rätta – jag brinner för gammaldags hantverksskicklighet, traditioner som går i arv och gammal historia. En porträttmålning i olja håller i århundraden, det är ett fantastiskt material som kommer att vara lika fräscht när det är dags för dina barnbarns barnbarn att ärva.