xadwar

tisdag, 03 mars 2015 0 Kommentarer

Zakup nowej torebki to dla każdej kobiety
przyjemna chwila. Chyba, że poszukujemy czegoś
określonego, a w takim przypadku,
będziemy mieć kłopot ze znalezieniem dokładnie tego czego
potrzebujemy. Zacznijmy
poszukiwania idealnej torebki w sklepach
firmowych, w których asortyment jest
dość duży. W tego rodzaju sieciówkach,
znajdują się najmodniejsze torebki w danym sezonie.
Najczęściej są one wyprodukowane z
tkaniny, ale także ze sztucznej skóry.
Bywa od czasu do czasu, że torebki w firmowych
salonach uszyte są ze skóry
naturalnej. JeśliKiedy} szukamy czegoś
zrobionego z naturalnej skóry,
powinniśmy zajrzeć do salonów
sprzedających galanterię skórzaną. Wiele z
nich proponuje w sprzedaży również
kurtki. Jeśli jednak
również w tego typu salonach nic nie
kupiłyśmy, to czas zajrzeć do internetu.
Wpiszmy w przeglądarkę} sklep z torebkami, a
z pewnością Niszczenie dokumentów w rezultatach wyszukiwania
ujawni nam się sporo sklepów,
oferujących torebki. Przez sieć zdecydowanie
prościej znaleźć jest
konkretnie taki produkt o jaki nam chodzi.
Wszystko dzięki popularnie zwanym tagom wyrobów.

2015-02-26 möte med Konstrundan

torsdag, 26 februari 2015 0 Kommentarer

Medlemmarna i Ulricehamns Konstrunda har planeringsmöte...

2015-02-24 på väg mot Konstrundan

tisdag, 24 februari 2015 0 Kommentarer

Förberedelserna är igång för Ulricehamns Konstrunda, som jag ska delta i som utställare för första gången i år. Nervöst!!

2015-02-22 Strandpromenaden klar, tror jag

söndag, 22 februari 2015 0 Kommentarer

Såhär blev akvarellen med Ulricehamns Strandpromenad, som jag började på i 2015-01-04 sommarminnen. Den har legat åt sidan ett tag, och nån som såg den halvfärdiga bilden sade att den liknar en reklambroschyr. (Anade jag en liten spydighet där?) Idag blev bilden klar i alla fall (tror jag). Det har varit jätteroligt att måla alla människor som gör olika saker i bilden. Och så är jag ju väldigt kär i solnedgångsljus. Okej, jag inser att det blev en ganska idyllisk bild. Men det finns banne mig tillräckligt med elände i denna värld ändå. Kan jag bidra till att göra någon glad så bjuder jag på det.

2015-02-21 akvarellmålning hos Erik Hårdstedt

lördag, 21 februari 2015 0 Kommentarer

Akvarellmålningskurs hos Erik Hårdstedt i Uddebo. Alltid inspirerande och roligt att måla tillsammans med andra. Utanför ateljéfönstren började det snöa efter hand, och mot slutet av eftermiddagen när jag rastade min hund i skogen ett par kilometer ovanför Eriks ateljé fanns där pinfärska vildsvinsspår i nysnön, max 5 minuter gamla eftersom det inte hade hunnit snöa i dem. Hemvägen med bil från Uddebo på kvällen gick långsamt och försiktigt  i den djupa nysnön. 

På fotot från tidigare på dagen ser man koncentrerat arbete i ateljén med alla slags olika fönster, och att det inte hade hunnit börja snöa ännu.

2015-02-20 mitt kök

fredag, 20 februari 2015 0 Kommentarer

En liten akvarell som blev klar i kväll: Mitt kök, med skogshuggarkläderna som hänger på tork över järnspisen.

2015-02-18 kvigorna igen

onsdag, 18 februari 2015 0 Kommentarer

Jobbar vidare på de små oljemålningarna med kvigor som jag började på i höstas, och lyssnar om och om igen på Metallicas mäktiga konsert tillsammans med San Franciscos symfoniorkester. Livet är fint!

2015-01-26 illustrationer färdiga

tisdag, 27 januari 2015 0 Kommentarer

Idag fick jag mejl från reklambyrån att de är väldigt nöjda med illustrationerna som jag har jobbat intensivt med på sistone. Jätteroligt! Det hela handlar om en produkt som jag är stolt och glad över att vara med om att marknadsföra, dessutom. Jag lovar att lägga ut en bild eller länk här när illustrationerna är publicerade. Nu ska jag fira med en påse smågodis!

2015-01-05 i soffan

måndag, 05 januari 2015 0 Kommentarer

Trettondagsafton, Olle delar soffan med sin far.

2015-01-04 sommarminnen

söndag, 04 januari 2015 0 Kommentarer

Fler recept för att bekämpa vintermörkret:

Ikväll har jag plockat fram gamla sommarfoton och börjat skissa på en målning från Ulricehamns strandpromenad. I tanken förflyttas jag till en av dessa sommarkvällar när gräset utmed sjön var fullt av picknickande människor i sommarkläder. Jag minns tillfället när jag tog fotona utmed strandpromenaden, eller snarare ett av tillfällena: Några mörkhåriga killar i 20-årsåldern kom misstänksamt fram och frågade varför jag fotograferade dem. Tonfallet lät snudd på anklagande. "Det såg bara så härligt ut här ikväll" svarade jag, och man riktigt kände hur spänningen i luften släppte...

2015-01-02 kvigorna, fortsättning

fredag, 02 januari 2015 0 Kommentarer

Det är inte mycket till dagsljus så här års. Men nån timme mitt på dagen går det, med lite god vilja, att måla. Jag har plockat fram de små  kvigbilderna som jag började på i höstas. Nu får de sitt andra lager oljefärg:

2014-12-27 Sune Jonsson hos Abecita

lördag, 27 december 2014 0 Kommentarer

Abecita Konstmuseum i Borås är lika underbart välkomnande varje gång. Jag tror aldrig jag har varit där utan att då och då få personlig guidning från någon av grundarna, Bengt och Berit Swegmark. Deras entusiasm är så smittande och de verkar så genuint måna om att man ska trivas att man bara måste älska dem, man blir så glad efter ett besök där.

Idag åkte jag dit för Abecitas utställning med Sune Jonssons fantastiska, allvarsamma foton av strävsamma norrländska småbrukare i tidigt 1960-tal. Jag hade sett flera av fotona tidigare i tidningar, men det är en helt annan sak att se dem på det här viset, i större format, ensamma om herraväldet i rummet.

Som en extra bonus fick jag se Lars Lerins melankoliska foton från ett slitet fattigt Brasilien - magra hundar och katter fotograferade på gatan framför någon trasig stenvägg. På något sätt samma temperament som i hans målningar, och samma gedigna känsla för komposition och bilduttryck. En rolig sak: De vackra gamla loppis-ramarna till Lerins foton, omsorgsfullt utvalda i färg och stämning till respektive foto. 

2014-12-15 diskbänksrealism

måndag, 15 december 2014 0 Kommentarer

När dagsljuset inte existerar så får man väl måla inomhus, då...

2014-12-06 Erik Hårdstedts ateljé i Uddebo

lördag, 06 december 2014 0 Kommentarer

Vad tycker ni om det här bygget? Visst är det roligt! Och en rymlig ateljé med ett fantastiskt ljus.

2014-12-04 snart akvarellkurs för Erik Hårdstedt

torsdag, 04 december 2014 0 Kommentarer

Snart ska jag iväg på akvarellkurs för Erik Hårdstedt i den charmiga byn Uddebo utanför Tranemo. Gläder mig!!

2014-11-22 Carl Bjerkås

lördag, 22 november 2014 0 Kommentarer

Jag såg i Göteborgs-Posten att Carl Bjerkås har vernissage idag, en fantastisk målare av Göteborgs hamn och stadsmiljöer. Jag vet ingen som kan skildra skymningsljus eller tex spårvagnar i snömodd som han. Till min sorg och grämelse är jag upptagen den närmsta tiden och har ingen möjlighet att åka dit och se utställningen, men gör det om du kan! Jag tar mig friheten att kopiera in en av hans fantastiska målningar från nätet här:

2014-11-17 kransbindning inför julen

måndag, 17 november 2014 2 Kommentarer

Ikväll har jag varit med på något som jag nästan hade hunnit glömma hur kul det är: Kransbindning, ett arrangemang i samarbete mellan Södra Skogsägarna och Steinstö Trädgård. Med åren har det blivit en tradition inför advent, och det är helt fantastiskt! 20 kvinnor (det HAR hänt att någon man har deltagit, men sällan) som samlas runt arbetsbänkar och gör sina egna julkransar. Åldrarna sträcker sig från sisådär 11 till 75, uppskattningsvis. Man pratar, fikar - Steinstös hembakta chokladkaka går inte av för hackor - men framför allt jobbas det intensivt och koncentrerat. Wenche Steinstö fixar fram halmstommar att binda runt, och säckar med buxbomsklipp, och vackra band att binda runt kransarna.

Såhär gör man: Man utgår från en färdig rund krans av hårdpressad halm. Runt den sätter man kvistar som man klipper av buxbom eller granris, och lindar fast efter hand med varv efter varv av tunn grön ståltråd. Ståltråden döljs efter hand av nästa omgång kvistar, som fästs med nästa varv av ståltråd, och så vidare. Till sist kan man dekorera med tex vackra band, eller julpynt som kottar och filthjärtan på skaft av metallnålar.

Här är min ena krans:

Såhär välkomnande blev det när jag kom hem och hängde upp mina alldeles nya julkransar i kvällsmörkret:

Många av dem som är med och binder julkransar börjar bli bekanta ansikten vid det här laget. Men idag vid fikabordet hamnade jag bredvid en sprudlande pigg nykomling, som hade åkt ända från Habo för kransbindningen i Ulricehamn. Charlie Cramer presenterade sig som "journalist, bloggare och kulturtant" och bara den beskrivningen får ju ett glatt leende att sprida sig över ens ansikte. Klicka här så kommer du till hennes blogg.

Och här är Charlies krans.

 

2014-10-19 Viti sover vid vedspisen

söndag, 19 oktober 2014 0 Kommentarer

Min hund Viti som sover framför vedspisen i köket.

2014-10-12 första färglagret på alla kvigbilderna

måndag, 13 oktober 2014 0 Kommentarer

Nu har alla de små oljemålningarna av kvigor som gick här i hagen i somras fått sitt första lager oljefärg, efter grundmålningen i äggoljetempera som jag skrev om tidigare: 2014-09-27 grundmålning .

Nu behöver de några veckors torktid, och vid det laget kommer dagsljuset att ha blivit alldeles för dåligt. Så i praktiken får de nog ligga och torka över vintern nu. Jag hoppas kunna ta itu med dem igen i mars eller så. Fortsättning följer!

 

2014-10-10 att springa i skogen

fredag, 10 oktober 2014 0 Kommentarer

I våras trodde jag att den där ångesten jag brukade ha var försvunnen för evigt, nu när släktfejden är över. Men på sistone har den börjat komma tillbaka, som en klump i magen och en blöt filt över livet. Kanske måste jag inse att den är min följeslagare emellanåt. Jag tror det var författaren Stig Dagerman som kallade den "den svarta hunden"...

Men igår, när hela livet kändes rejält hopplöst, gav jag mig ut och sprang i skogen - och det hjälpte verkligen. I början av löprundan hängde ångesten fortfarande med, och de svarta tankarna. Men långt innan jag kom hem hade jag glömt den totalt, när all uppmärksamhet gick till att hitta vägen över stenar och under granar genom obanad terräng. Och effekten satt i sen också, när kroppen var sådär skönt trött, och fortfarande idag när jag skriver det här. 

I tidningen läste jag att det är vetenskapligt bevisat nu: Vältränade muskler producerar ett ämne som hindrar dysterhets-hormonerna (eller vilket ämne det nu var) från att ta sig in i hjärnan. Å vad jag önskar att alla finge veta det!